TÜRKÇE DİL YETERLİLİK SINAVI 05-08 Eylül 2018 Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız...


KBÜ TÖMER 2018-2019 TÜRKÇE DİL YETERLİLİK SINAVI

Tarih: 05 Eylül 2018 Çarşamba
Saat: 10:00 Okuma-Dinleme-Yazma
Saat: 13:00 Konuşma

Tarih: 08 Eylül 2018 Cumartesi
Saat: 10:00 Okuma-Dinleme-Yazma
Saat: 13:00 Konuşma
 
Başarılı olmak için alınması gereken en düşük puan 60’tır.
*Dört becerinin her birinden en düşük notu (15 puan) alamayan öğrenci puanı 60'ın üzerinde olsa dahi başarısız sayılır.


*Üniversitemizin Türkçe programlarına kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerden Türkçe dil seviyelerini C1 olarak belgeleyemeyenler Türkçe Hazırlık Eğitimi almak zorundadır.

** Üniversitemizin yabancı dilde eğitim veren programlarına kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrencilerden Türkçe dil seviyelerini B2 olarak belgeleyemeyenler Türkçe Hazırlık Eğitimi almak zorundadır.

Türkçe Yeterlilik Sınavına kayıt için gerekli olan belgeler
1. Pasaport fotokopisi
2. E-posta ve cep numarası
3. Sınav ücretinin ödendiğine dair banka dekontu*
*Türkçe muafiyet sınavı ücreti 200,00 TL’dir.

(İl dışından başvuru yapacak öğrencilerimiz yukarıdaki belgeleri tarayarak yada resim çekerek tomer@karabuk.edu.tr adresine hangi tarihte (05 yada 08 Eylül) sınava girmek istediğinizi yazarak mail atabilirsiniz.)

Sınava girmek isteyen öğrenciler KARABÜK ÜNİVERSİTESİ, DÖNER SERMAYE İŞLETMESİ MÜDÜRLÜĞÜ TR16 0001 0004 2551 7219 6550 01 nolu hesaba sınav ücretlerini yatırmaları ve sınav kayıt işlemlerini yapmaları gerekmektedir.
 
**Sınav salon bilgileri sınavdan bir gün önce http://tomer.karabuk.edu.tr adresinde yayınlanacaktır. Ayrıca bir duyuru ve bilgilendirme yapılmayacaktır.

NOT: Üniversiteye kayıt için farklı üniversitelerden getirilecek "Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı" belgeleri geçersizdir.
 
KBÜ TÖMER İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER
 
Karabük Üniversitesi TÖMER’de uluslararası öğrencilere Türkçe öğretimi kursu Avrupa Ortak Dil Kriterleri (AODK) çerçevesinde belirlenmiş dil düzeylerine göre düzenlenmiştir. Buna göre kurslarımız A1 düzeyinde başlayarak C1 düzeyine kadar devam eden 5 kurdan oluşmaktadır. Kurslarımızda yabancı öğrencilere Türkçe dersleri verilmesinin yanında Türk kültürünü tanıtıcı geziler düzenlenmekte, film gösterimleri ve müzik dinletileri yapılmakta öğrencilerin öğrendikleri dilin kültürünü daha yakından tanıması da amaçlanmaktadır.

 
SERTİFİKA ve SINAVLAR HAKKINDA BİLGİ
 
Türkçe kurslarında temel, orta ve ileri kurları bitiren kursiyerlere sertifika verilmektedir. Her kurun sonunda dört beceriden oluşan bir kur bitirme sınavı yapılır. Başarılı olan kursiyer bir üst kura geçme hakkına sahip olur. Her bir kur için dört becerinin en düşük notunu (15 puan) alamayan kursiyer başarısız sayılır. Kurda başarısız olan kursiyer, bir üst kura geçmek için aynı kuru o kura ait ücretin yarısını ödeyerek tekrar etmek zorundadır.

 
EĞİTİM ÜCRETLERİ
 
KBÜ TÖMER’de eğitim ücretleri her bir kur için 850.00TL’dir. Ücretler kur başlamadan Karabük Üniversitesi, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğünün TR16 0001 0004 2551 7219 6550 01 nolu Ziraat Bankası hesabına yatırılmalıdır.

(Sınava girecek öğrencilerimiz, sınava öğrenci numaranız, kimlik belgeniz yada pasaportunuzla  girebilirsiniz. Ayrıca sınav için kurşun kalem ve silgilerinizi mutlaka yanınızda getirin. Sınavda tükenmez kalem kesinlikle kullanılmayacaktır.)