TÖMER öğrencilerine burs ve kırtasiye desteği

Üniversitemizde Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ile Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı arasında ortaklaşa yapılan proje kapsamında yabancı uyruklu öğrencilere kırtasiye yardımı yapıldı.

Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe hazırlık eğitimi gören yaklaşık 400 öğrenciden 112’si, Başbakanlık’a bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı koordinasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti,  Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği tarafından burslandırılmış olup bu öğrencilere şimdi de aynı kurumlar tarafından kırtasiye yardımı yapıldı.

İlahiyat Fakültesi binasında düzenlenen programa TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, Müdür Yardımcısı Okt. Yılmaz Bacaklı ve öğrenciler katıldı.

Türkçe Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı, Karabük Üniversitesi’nin şu anda yaklaşık 46 ülkeden 3 binden fazla yabancı uyruklu öğrenciye eğitim öğretim hizmeti vermekte olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Kundakçı, Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın yabancı öğrenci sayısının önümüzdeki akademik yıl için 5 bin olması yönünde gerekli hazırlıkların yapılması talimatını verdiğini söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz yabancı uyruklu öğrencilere eğitim ve öğretim kadar huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamayı hedeflemektedir. Üniversitemizin bu öğrencilere bakışı ensarın muhacirlere bakışı gibidir. Eğitim ve öğretimin yanında onların her türlü ihtiyacı ile ilgilenmeyi bir görev saymaktadır. Bu kapsamdaki KBÜ TÖMER ve Yurt Dışı Türkler Başkanlığı arasında gerçekleştirilen proje Üniversitemiz ve Merkezimiz adına önemli bir kazanımdır. İki senedir yürütülmekte olan bu proje kurumların karşılıklı güvenine dayanmaktadır. Üniversitemize, kentimize bu projeyi kazandıran ve yabancı uyruklu öğrenciler konusunda Üniversitemizi adeta bir cazibe merkezi haline getiren Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Refik Polat hocamıza teşekkür ederiz.”

Programda konuşan yabancı uyruklu öğrenciler de kendilerine burs ve kırtasiye yardımı sağladıkları için Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Karabük Üniversitesi TÖMER’e teşekkür etti. Öğrenciler ayrıca, TÖMER’in kendilerine her zaman destek olduğunu ve TÖMER sayesinde Türklerle daha iyi iletişim kurduklarını, burada sadece Türkçe’yi değil hayatla ilgili her şeyi öğrendiklerini ve sosyal aktivitelerde bulunduklarını da aktardılar.

Fotoğraflar İçin Tıklayınız..!