Uluslararası Öğrencilerimizden Yılsonu Etkinliğİ



Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından hazırlık sınıfını başarıyla tamamlayan 150 öğrenci için yılsonu etkinliği düzenlendi.

“Dilden Dile Karabük Üniversitesi” isminin verildiği etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hür Mahmut Yücer, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte TÖMER hazırlık sınıflarında Türkçe öğrenen uluslararası öğrenciler Türkçe şiirler okudu ve kendi kültürlerini de anlatan gösteriler sundu.

Etkinliğin açılışında konuşan TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı TÖMER eğitim merkezlerinin üniversitelerin ve şehirlerin dünyaya açılan kapılar olduğuna vurgu yaptı. Kundakçı, Karabük Üniversite’sinin uluslararası bir üniversite olmasının ilk basamağı TÖMER’dir. TÖMER’e gelen öğrenci hem Türkçeyi öğrenmekte, hem de Türk kültürünü yakından tanımaktadır. TÖMER bu nedenle kültürler arası etkileşimin de merkezi durumundadır.” dedi.

Uluslararası öğrencilerin mezun olduklarında ülkelerinde kültür elçimiz olacaklarını da söyleyen Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kundakçı “Bir yandan öğrencilerimiz bizden ayrılıyor diye üzülürken bir yandan da seneye bölümlerinde okumaya devam edecekleri için onlarla gurur duyuyoruz.” diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Fotoğraflar için tıklayınız.